BalatonlelleBalatonlelle

a déli part egyik legnépszerűbb városa

Egyre kevésbé említhetünk csupán nyári nyaralóhelyként, hiszen a város élménykínálata ma már egész éven át elérhető. Aki Balatonlellén, a Villa Ligetben találja meg második otthonát, az biztosan számíthat arra, hogy a megvásárolt ingatlant egész éven át kihasználhatja a városban elérhető szolgáltatásoknak és programoknak köszönhetően.

Balatonlelle a borkedvelők, a vitorlázók valamint a gyermekes családok paradicsoma. 

Itt található a Balatoni Hajózási Zrt. egyik legszebb vitorláskikötője, és itt lelhető fel a BL Yacht Club télen is működő vitorláskikötője, amely téli vitorlásprogramokat is kínál a legelszántabbaknak.
Kiváló pincészetek


​A Dél-balatoni Borút balatonlellei állomásai olyan kiváló pincészeteket takarnak mint a Bujdosó szőlőbirtok és pincészet, a Buzássy pince, a Garamvári szőlőbirtok, a Hegyi csárda, a Konyári pince, a Majthényi présház borozó, vagy éppen a Pócz pincészet.
A lellei Kishegy a déli part egyik legszebb panorámáját kínálja, ahol nem csak a már említett borászatok nedűit lehet megkóstolni. A Kishegyen gasztronómiai és boros rendezvények is helyet kapnak, és itt áll a barokk Szent Donát kápolna is, amely Balatonlelle nevezetességeinek egyike. A kápolna felett elterülő parkerdő kedvelt kirándulóhely, ahol az őszi és a tavaszi időszakban hatalmas sétákat lehet tenni.

Fövenyes strand


​Balatonlellén található a Balaton-part egyik legjobb strandja, a Napfény. A kisgyermekes családok kedvelt strandján fövenyes partszakasz, élményelemek, sodró- és úszómedence illetve hullámcsúszda kínál felejthetetlen élményt. A város 4 kilométeres partszakaszán több szabadstrand is található a Villa Ligettől néhány utcányi távolságra.

Balatonlelle programkínálata egész évben vonzó a helyiek és a nyaralótulajdonosok számára, a városban pedig folyamatosan bővül azoknak a vendéglátóhelyeknek a köre, amelyek éven át minőségi gasztronómiával várják vendégeiket.

Ugrás az oldal tetejére